Sunday, January 29, 2017

ဆြမ္းေတာ္ခ်က္စဥ္ အေပါ့-အငန္ ျမည္းေကာင္းသလား"



ေမး = ဘုရားႏွင့္ သံဃာေတာ္ေတြကိုဆြမ္းကပ္ဖို႔ ဆြမ္းေတာ္ခ်က္ေနရင္ တပည့္ေတာ္ဘယ္ေတာ့မွအေပါ့အငန္မျမည္းရဲဘူး၊ဗိမၼိသာရမင္းႀကီးရဲ႕ေဆြမ်ိဳးၿပိတၱာေတြလိုျဖစ္မွာစိုးလို႔ဘုရား၊ တပည္႔ေတာ္တို႔ ဆြမ္းေတာ္ခ်က္ေနတုန္း အေပါ့အငန္ျမည္းေကာင္းပါသလားဘုရား”

ေျဖ = ဗိမၼိသာရမင္းႀကီး၏ ေဆြမ်ိဳးၿပိတၱာတို႔သည္ လူဘ၀တုန္းက ဘုရားရွင္ႏွင့္ သံဃာ တို႔မဘုဥ္းေပး ရေသခင္ စားဦးစားဖ်ားတို႔အား “တခဏတနပ္စာ ဗိုက္၀ဖို႔အတြက္ ဆိုးယုတ္ေသာဆႏၵကို မတားဆီးပဲ စိတ္အလိုကိုလိုပ္မိၿပီး စားေသာက္ခဲ့ၾကသည့္အတြက္ အလြန္ရွည္ၾကာေသာ ကာလမ်ားတိုင္ေအာင္
ငရဲဆင္းရဲ၊ၿပိတၱာဆင္းရဲကို က်ေရာက္ခံစားၾကရျခင္းပင္ျဖစ္ပါတယ္ ” ယခုေခတ္သံဃ ဒါနဆြမ္းေလာင္းအသင္းမ်ားႏွင့္ အလႈအတန္းမ်ားတြင္ ဆြမ္းခ်က္ၾကသည့္ ဒကာ၊ဒကာမတို႔အတြက္ ထိုၿပိတၱာတို႔၏ အျဖစ္အပ်က္မွာ သတိထားစရာပင္ျဖစ္ပါတယ္။

ဗိမၼိသာရမင္းႀကီး၏အတိတ္ဘ၀ကေဆြမ်ိဳးမ်ားငရဲက်၊ၿပိတၱာျဖစ္ရျခင္းမွာ ဆြမ္းဟင္းခ်က္ေန စဥ္ “အေပါ့၊အငန္”ျမည္းေသာေၾကာင့္ လံုး၀မဟုတ္ပဲ ဘုရားရွင္ႏွင့္ သံဃာေတာ္တို႔မဘုဥ္းေပးရေ သးခင္ စိတ္ေစတနာဆိုးျဖင့္ စားေသာက္ၾကေသာေၾကာင့္သာျဖစ္ပါတယ္။ ထို႔ေၾကာင့္ ဆြမ္းဟင္းခ်က္စ ဥ္ သံဃာေတာ္တို႔ အရသာရွိစြာ ဘုဥ္းေပးႏိုင္ၾကရန္ “အစပ္အဟတ္တည့္မတည့္၊ အေပါ့အငန္” ျမညး္ျခင္းမွာ မည္သည့္အကုသိုလ္မွ မျဖစ္ပါေပ။ အကုသိုလ္အျဖစ္သည့္အျပင္ သံဃာေတာ္အ ရွင္ျမတ္မ်ား အရသာရွိရွိဘုဥ္းေပးရေစဖို႔ဆိုေသာ ေကာင္ျမတ္မြန္ျမတ္ေသာ ေစတနာေဇာအဟုန္ေၾကာင့္ ကုသိုလ္တရားပင္ျဖစ္ထြန္းေစပါသည္။

https://muditar.blog.com
www.facebook.com/muditaralinnsayadaw/
www.facebook.com/muditaralinnsayadwdham
achannallive/ တြင္လည္းဖတ္႐ွဴႏိုင္ပါသည္ ။

No comments:

Post a Comment